home > Nieuws > 34ste ABN AMRO Marathon wederom erg tevreden

34ste ABN AMRO Marathon wederom erg tevreden .

11
09

BUKO Infrasupport plaatst ruim 800 verkeersborden, 150 geleidebakens, 150 afzethekken, 10 aktiewagens, 7 tekstwagens en 1500 kegels in de stad.

Zondag 13 april heeft in Rotterdam de 34ste editie van de ABN AMRO Marathon plaatsgevonden. Dit evenement is het grootste eendaagse evenement van Nederland. Niet op de laatste plaats vanwege deze status is het van groot belang dat alles op deze bewuste dag goed verloopt en afspraken die in de voorbereiding zijn gemaakt door alle partijen worden nagekomen.

Omleiden verkeer
Het spreekt voor zich dat een evenement van deze omvang op heel veel fronten een behoorlijke impact heeft op de stad Rotterdam. Dit geldt ook zeker voor het verkeer. Om het verkeer op een duidelijk en veilige manier te informeren en om te leiden hebben wij ruim 800 verkeersborden, 150 geleidebakens, 150 afzethekken, 10 aktiewagens, 7 tekstwagens en 1500 kegels in de stad geplaatst. Het bepalen van deze aantallen en het op elkaar afstemmen van de wensen van de verschillende instanties in Rotterdam vergt een deskundige en intensieve voorbereiding door alle afdelingen van BUKO Infrasupport.

Voorafgaand aan het evenement
In de weken voorafgaand aan de Marathon is met name de informerende bebording, zoals parkeerverboden en redactieborden, belangrijk. Deze zijn door de hele stad geplaatst om iedereen zo goed mogelijk te kunnen informeren. Zondagnacht toen alle deelnemers van de Marathon nog hun laatste energie probeerde te putten uit een goede nachtrust waren wij alweer actief. Wegen werden afgesloten, omleidingen werden in werking gezet en de laatste controles werden uitgevoerd. Hierna volgde een dag waarbij alle werkzaamheden volgens een strak scenario en tijdschema uitgevoerd moest worden. Overal werd de laatste loper kort gevolgd door BUKO zodat het parcours weer zo snel mogelijk opengesteld kon worden voor het reguliere verkeer.

Complimenten van de organisatie
Aan het eind van de dag werd door de organisatie van de Marathon veel waardering uitgesproken over de wijze waarop BUKO Infrasupport had geacteerd en regelmatig zelfs een coördinerende rol op zich had genomen.

Voor meer informatie neemt u contact op met de collega's van BUKO Infrasupport op 010 5015400.