home > Nieuws > Zomerprojecten in Rotterdam

Zomerprojecten in Rotterdam.

Zomerprojecten in Rotterdam.

11
08

Tijdens de bouwvak is de meest ideale periode om wegwerkzaamheden op drukke locaties uit te voeren. Hierdoor wordt zoveel mogelijk overlast voor weggebruikers, omwonenden en ondernemers beperkt.

Zomerprojecten in Rotterdam

Op drukke verkeerslocaties in Rotterdam zoals het Giessenplein, de Bergweg, het Vasteland en de Westzeedijk wordt er geprofiteerd van de relatief rustige vakantieperiode. Bij onze vestiging Rhoon wordt er onverminderd hard doorgewerkt om deze wegwerkzaamheden mogelijk te maken met de juiste invulling van mensen en materialen.

Wegwerkzaamheden Giessenplein 

Giessenplein

Op het Giessenplein worden t/m eind augustus 2014 de verkeerslichtinstallaties vervangen. De Giessenweg wordt voor een deel afgesloten en redactieborden zorgen voor de omleiding van het verkeer. Eén rijbaan blijft beschikbaar in elke richting. De veiligheid wordt vergroot door gebruik te maken van rood en witte kunststof barrier.

Bergweg

Op de Bergweg wordt er gewerkt aan de trambaan. Hier is onder andere betonnen barrier geplaatst. Het werken achter deze voertuig-kerende barrier vergroot de veiligheid van de wegwerkers. In één richting is de Bergweg open voor verkeer. Voor het verkeer in tegengestelde richting heeft vestiging Rhoon de omleiding verzorgd. De wegbeheerder had als eis dat de plaatsingswerkzaamheden overdag zouden plaatsvinden i.v.m. geluidsoverlast voor de omwonenden. In een paar uur tijd om de overlast voor het verkeer ook tot een minimum te beperken hebben de vakmannen van vestiging Rhoon het hele circus van verkeersvoorzieningen geplaatst. Hiermee hebben ze weer een geweldige prestatie geleverd.

                                                             Vasteland

De kruising bij het Vasteland en de Erasmusbrug is een dusdanig drukke locatie waar de materialen beter ’s nachts geplaatst kunnen worden. In de eerste fase vanaf 14 juli t/m eind juli is de kruising m.u.v. de rechtsaf mogelijkheden volledig afgesloten geweest. Ook de tweede en derde fase is er veel materiaal ingezet om alles goed, veilig en zo snel en comfortabel mogelijk te laten verlopen. Een grote omleidingsroute, 3 actiewagens, 100 geleidenbakens, 200m. kunststof barrier, 200m. betonnen barrier en 120m. stalen barrier zullen tot en met eind augustus onderdeel uitmaken van dit project.

Westzeedijk

De Westzeedijk is een belangrijke toevoer route van Rotterdam richting het centrum. Aan het verzoek van de opdrachtgever om de afzetting op het grote verkeersplein bij de Euromast gedurende een lange periode dagelijks in- en uitwerking te zetten is gehoor gegeven. Door de flexibele planning en inzet van personeel die ook tijdens de bouwvak doorgaat is het geen probleem voor BUKO Infrasupport Rhoon om ook in deze periode de klant te ontzorgen.